Kapitalet logo
AVSNITT #

Guldnumret

Vem har Sveriges bästa telefonnummer, och vad har det egentligen för betydelse?

Tjugo år efter mobiltelefonernas intåg, är telefonnumret på dekis. "Idag är det väldigt få som slår in ett mobilnummer och ringer. Du har ju Whatsup, Messenger, Facebook. Du klickar ju bara på namnet", säger Per Malm.

Han har jobbat på mobiloperatören Tre i över femton år, och har på vägen sett hur kundernas beteende förändras. Men telefonnumret var en gång i tiden som gatorna i Monopol: en potentiellt värdefull fastighet. Tänk bara hur mycket pengar som har investerats i taxibolagens nummer. "Ta Taxi 020, det är ju telefonnumret som är varumärket", säger Kapitalets reporter Gunnar Harrius.

Även om telefonnumret är ute idag, så är det ändå kittlande att tänka på att det finns människor där ute som en gång i tiden fick händerna på otroligt bra nummer. Någon har nummer 0700-000000. Men vem? Jacob Bursell lyfter på luren, och får ett kryptiskt svar.

"Hi, this is Anthony. I cannot take your call right now, and I do not check my voicemail, so don't leave a message. But I hope you have a great day, take care. Bye bye".

Så vi undrar, vem är Anthony, och hur fick han tag på Sveriges bästa telefonnummer?